AUBERGINE MET ANSJOVIS TAPENADE

Dit is weer een knallert van een groente hap. Een beetje van Yotam en een beetje van mij. Het is ook lekker als bijgerecht. Maar als borrelhappie mag hij er zeker wezen.

De ansjovis smaak is niet super overheersend tenzij je het hele potje erin hebt gegooid natuurlijk. Maar dan kan je maar beter opnieuw beginnen.

INGREDIENTEN

1 aubergine

1 rode pepert

olijfolie

peterselie

5 ansjovisjes

1 citroen

1 dikke teen knoflook

handje kalamata olijven

STAPPEN
0 Verwarm de oven voor op 180 gr.

0 Snijd de aubergine in dikke plakkies en gooi ze met een beetje olijfolie voor 30 min in de oven.

0 Maak ondertussen de tapenade/marinade. Alles heel klein snijden en door elkaar mengen. En gooi sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie erdoorheen. 
0 Als de aubergines klaar zijn alles mengen en klaar!

0 Serveer ze als bijgerecht of of doe ze op stokbroodje met een beetje hutekase of roomkaas. Top borrelhap!