KRUIDENBOTERS - sjalot, citroen & zongedroogde tomaat, bosui

Kruidenboters maken heb ik geleerd van m'n vader. Die maakt ze zo lekker dat je ze het liefste als stukjes kaas wilt eten. Helaas is dat sociaal niet echt geaccepteerd.

 

Dus wat je dan kan doen is heel vaak naar de koelkast lopen om te doen alsof je iets anders pakt en dan snel een stukje afbijten. Niemand die het doorheeft... Of wel en dan heb je hier het recept om nieuwe soorten te maken zodat je zonder gene een lekker rolletje in je eentje kan oppeuzelen.
 

INGREDIENTEN 

1/2 pakje boter 
2 sjalotjes

rasp van 1 citroen

2 knoflooktenen
Grof zeezout
 

1/2 pakje boter
3 bosui
1/2 potje zongedroogde tomaatjes

2 knoflooktenen
Grof zeezout

‚Äč

STAPPEN
0 Laat de boter op kamertemperatuur komen.

0 Snijd de sjalotjes lekker klein en rasp de citroen en pers 2 knoflooktenen uit.
0 Snijd de zongedroogde tomaten, de bosui klein en pers 2 tenen knoflook.

0 Meng de ene helft van de boter met de sjalot, citroenrasp, knoflook en zeezout.

0 Meng de andere helft van de boter met de tomaatjes, knoflook en bosui en zeezout.
0 In een bakpapiertje rollen, in ieder geval een uur hard laten worden in de koelkast.

0 Klaar en smeren maar, je kan het op een stokbrood doen, maar je kan er ook dingen in bakken. Alles is lekkerder in boter, maar al helemaal in zulke kruidenboter!