top of page

MAISKOEKJES MET SAMBALYOGHURT

Maiskoekje2.jpg
maiskoekje.jpg
Maiskoekje3.jpg

Frikadel Djagoeng zijn indonesische maiskoekjes. Ik weet niet of zoals het recept hier staat, volgens origineel receptuur is. Maar ze zijn in ieder geval super lekker! 

 



 

INGREDIENTEN

1 blik mais

2 witte ui

200 gram bloem

2 bosui

2 eieren

3 knoflooktenen

2 rode pepers

1 tl Laos

2 tl Kurkuma

2 tl Komijn

2 tl Gemalen koriander
Zonnebloem of arachide olie om in te bakken

voor de saus
Griekse yoghurt
Sambal

 

STAPPEN
0 Snij de bosui, peper en gewone ui heel fijn en laat de mais uitlekken.
0 Doe in een kom de eieren, kruiden, uitgeperste knoflook door elkaar.

0 Doe de ui, bosui, peper en mais erbij en meng dan ook de bloem erbij. 
0 Gooi er bloem bij tot het een pannekoekenbeslag dikte heeft. Wat ook werkt is met dat ding van een vijzel de mais een beetje pletten zodat de mais nog beter mengt.

0 Gooi dan echt lekker veel olie in de pan, zodat de koekjes eigenlijk half frituren.

0 Maak kleine hoopjes in de pan en bak ze bruin. Laat ze dan even uitlekken op keukenpapier.

0 Meng een flinke schep sambal door de dikke yoghurt en serveer het samen.

Selamat makan!
 

Maiskoekje4.jpg
bottom of page