top of page

SPINAZIE FETA ROLLETJES MET SNELLE TZATZIKI

Borek1.jpg
Borek.jpg
Borek3.jpg

Deze rolletjes zijn super lekker, en je kan ze ook invriezen en dan alleen even snel in de oven. Dus als er mensen langskomen en je wilt verbloemen dat je de hele dag hebt genetflixed dan gooi je ze snel in de oven. Als je dan nog wat yoghurt en een halve komkommer in de koelkast vindt heb je binnen 10 min een vet lekkere borrelhap. 

INGREDIENTEN

Een zak spinazie

2 grote uien

1 pakje feta

1 pak filodeeg

half pakje boter

1 potje geconcentreerde tomatenpuree

3 tenen knoflook

Beetje sezamzaad

 

Voor de snelle tzatziki
1 Komkommer

2 tenen knoflook

250 ml Griekse yoghurt
Halve citroen voor het sap

 

STAPPEN
0 Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het filodeeg ontdooien.

0 Snijd de ui en knoflook en bak deze met de spinazie en de tomatenpuree. Doe dit tot de spinazie helemaal geslonken is. Peper en zou erbij is natuurlijk ook lekker.

0 Smelt de boter in een bakje.

0 Leg nu een blaadje filodeeg klaar en kwast daar een beetje gesmolten boter op en leg er nog een blaadje filodeeg op. Herhaal dit 2 x zodat er 3 blaadjes filodeeg op elkaar geplakt zijn. Je kan ook meer doen, maar doe er in ieder geval 3 anders scheurt het zo snel. 

0 Leg dan een beetje spinazie ui combinatie op het filodeeg en verkruimel er wat feta over.

0 Vouw de pakketjes dicht tot het een soort rolletje wordt en plak alles vast met boter.

0 Smeer nog een beetje boter op de bovenkant van de rol en strooi er wat sezamzaad over.

0 Bak ze 30 min af in de oven. Als je ze wilt invriezen moet je ze ook eerst even afbakken, af laten koelen en daarna pas invriezen. 

0 Als ze in de oven zitten kan je de saus maken, wat eigenlijk een makkelijke tzatziki is.
0 Verwijder de binnenkant van de komkommer
.

0 Rasp de komkommer en knijp met je handen zoveel mogelijk vocht uit de  komkommerrasp. 
0 Meng de komkommer met 2 uitgeperste tenen knoflook door de Griekse yoghurt, beetje peper en zout en wat citroensap erdoor. Voila!

 

Borek2.jpg
bottom of page